Massages

Therapeutische massage

06 – 4844 1666
info@rijnenzorg.nl

Massages

Klassieke lichaamsmassage
Deze vorm richt zich voornamelijk op spieren, gewrichten en het onderhuids bindweefsel. Door strijken, kneden en drukken wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Daardoor ontstaat een verbeterde doorbloeding waardoor afvalstoffen die zich hebben opgehoopt gemakkelijker worden afgevoerd en herstel voorspoediger verloopt. Deze massage gebruik ik vooral bij spierklachten of als men klachten bij het bewegen heeft.

Energetische massage
Deze massage is gericht op het behouden, versterken en vrij laten stromen van energie. Het stimuleert meridiaanpunten om levensenergie vrij te maken. De meridianen verbinden alle delen van het lichaam met elkaar. Ze staan in contact met de functies van de organen en via de meridianen behandel je lichaam, geest en emoties in een. Deze techniek is vooral toepasbaar bij stress, burn-out en spanningshoofdpijn.

Hot Stone massage
Masseren met warme stenen. De stenen bestaan uit glad vulkanisch materiaal en hebben door de natuur hun vorm gekregen. De weldadige warmte van de stenen stimuleert de doorbloeding en ontspant de spieren. Door en te masseren en de warmte van de stenen te gebruiken is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt effectief geactiveerd.

Thaise lymfe massage
Deze massage ondersteunt de functies van het lymfevatenstelsel. Het is een activerende massage, die het lichaam helpt om achtergebleven afvalstoffen af te voeren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hiermee gestimuleerd. Deze massage is inzetbaar voor o.a.: ondersteuning bij het afvallen, na de zwangerschap, versterken van de afweerfunctie van het lichaam, herstel en ontspanning en afvoeren van vocht.

Fibromassage
Deze massage is gericht op mensen met fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom. Het veroorzaakt zware spierpijn in het lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Uit recent onderzoek door de universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelingen is voor fibromyalgie patiƫnten. Een massage brengt het lichaam weer tot rust, zorgt voor balans en vermindert stress en pijn.

Sabaaydi massage
Een nieuwe vorm van oosterse massage met warme kruidenstempels en olie. Het werkt verlichtend bij reuma en allerlei vormen van spierklachten, jicht, spit, verzuring van het lichaam en spierdystrofie. Het verstevigt bloedvaten, is inzetbaar bij vermoeidheid en tegen het vasthouden van vocht en oedeem. De kruiden hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect op het lichaam.