Kindermassage

Therapeutische massage

06 – 4844 1666
info@rijnenzorg.nl

Kindermassage

Ook kinderen kunnen met tijden een stukje extra zorg nodig hebben. Hun balans kan verstoord zijn. Signalen als onrust, onzekerheid, slaap- of eetproblemen, faalangst, driftbuien of gevoelens van angst en verdriet kunnen het gevolg zijn.

Voor het kind is het moeilijk aan te geven wat het precies nodig heeft.

Door integrale massage therapie krijgen ze een mogelijkheid om een goed contact met hun lichaam en hun gevoel te maken. Het thema dat op dat moment bij het kind speelt mag naar boven komen. Het geeft momenten om positieve kanten van het kind te belichten. Talenten en kwaliteiten mogen bewust worden.

De holistische benadering van waaruit ik werk, raakt het kind in zijn totaliteit. Lichaam, ziel en geest zijn een. Als op het ene niveau iets gebeurd, heeft dat effect op het andere niveau.

Uit onderzoek blijkt dat kindermassage positieve effecten heeft op zowel kinderen die druk zijn als op kinderen die teruggetrokken zijn. Ook voor kinderen met een indicatie als ADHD, ADD, PDDnos, autisme, faalangst, lees- of spellingsprobleem, dyslexie, NLD, hoogbegaafdheid, ontwikkelingsachterstand, taalproblemen, motorische problemen en psychosomatische klachten.

Wat gebeurt er in de praktijk?
Om kinderen een welkom gevoel te geven wordt er vooraf aan de massage een passende introductie gegeven. Ik gebruik daarvoor korte spelvormen, verhalen en associatieoefeningen. Dit om de zintuigen te openen, sfeer te voelen en vertrouwen op te bouwen.

Daarna volgt een massage die past bij de vraag van het kind.

Het is wenselijk dat de ouders bij de massages aanwezig zijn.

Positieve effecten van een massage

  • Het vergroten van het zelfvertrouwen en eigenwaarde. Bewust worden van het eigen lichaam en zo van zichzelf.
  • Grenzen leren aangeven, voor jezelf opkomen.
  • Emoties uiten en een plaatsje durven geven.
  • Loslaten van spanningen.
  • Ontwikkelen van het gevoelsleven.
  • Massage versterkt het immuunsysteem. Afvalstoffen verlaten beter het lichaam en het lymfesysteem wordt geactiveerd. Dit kan positief zijn voor allerlei lichaamsprocessen zoals het hormoon- , het zenuw- en het darmstelsel.
  • Het opheffen van blokkades zodat energie weer vrij kan stromen.
  • Verminderen van pijnklachten.
  • Er kan veel gevraagd worden van kinderen wat de nodige spanning kan geven. Het lichaam reageert op spanning door het aanmaken van adrenaline. Als dit te lang aanhoudt kunnen aangespannen spieren vast gaan zitten. Massage geeft de mogelijkheid om deze spieren te laten ontspannen.

Kortom: Massage…laat je raken!