Therapeutische Massage

0411-682496
06-48441666
info@rijnenzorg.nl

Werkwijze

Integrale lichaamsmassage therapie is een natuurlijke geneeswijze waar met behulp van verschillende massagevormen het lichaam de kans krijgt zichzelf te genezen. Door massage worden lichaam en geest weer in beweging gebracht zodat de balans weer hersteld kan worden. De massage laat je contact maken met je lichaam. Een klacht vraagt om aandacht te hebben voor onszelf. Spanningen kunnen vrij komen. Deze kunnen, door middel van eventuele beelden, gedachten en emoties, je iets vertellen. Door de massage kan er ook pijnvermindering optreden. Energie kan weer gaan stromen. Door vragen en antwoorden kun je nieuwe inzichten verkrijgen tijdens de massage. Het kan duidelijkheid en inspiratie geven om de lijn weer op te pakken goed voor jezelf te zorgen.

Het gebeurt in een sfeer van wederzijds respect, waarbij aandacht en tijd gegeven worden.

Tijdens het eerste consult is legitimatie verplicht.
Graag meenemen het BSN nummer en polisnummer.

Tevens brengt masseren ook risico's met zich mee. Er zijn redenen om niet te masseren, de zogenoemde contra-indicaties (zie belangrijke informatie).

Therapeutische behandelingen
De behandelingen worden na een intakegesprek op therapeutische wijze afgestemd op uw wensen en lichamelijke conditie. In het intakegesprek kun je aangeven wat je klachten zijn, je verwachtingen en wat je vraag is. Daar pas ik mijn massages op aan.
Het is op een natuurlijke wijze mogelijk je totale welbevinden op een voor jou zo optimaal mogelijke manier te veranderen.

Niet therapeutische behandelingen
Behandelingen zonder het hebben van een klacht zijn ook mogelijk. Massages kunnen een diepe ontspanning brengen wat herstel kan geven aan lichaam en geest.
Het is op een natuurlijke wijze mogelijk je totale welbevinden op een voor jou zo optimaal mogelijke manier te veranderen.

Er wordt geen erotische massage gegeven.

Natuurgerichte therapie├źn werken:
- ondersteunend
- helend
- curatief (genezend),
- palliatief (pijn/ongemak verzachtend),
- preventief (ter voorkoming van)
- en als onderhoud.

Als lid van de beroepsvereniging FAGT dien ik elk jaar een bijscholing conform het bijscholingsreglement te volgen. Dat moet gebeuren aan de door de beroepsvereniging geaccrediteerde instituten.

Heeft u een klacht of een geschil, dan kunt u terecht bij Quasir of Stichting Zorggeschil. Op de website www.fagt.org vindt u hierover meer informatie. Voor de wet WWKGZ is RijnenZorg via de FAGT aangesloten bij www.quasir.nl en www.zorggeschil.nl, voor klachtafhandeling en geschilleninstantie. Op hun website vind u hierover meer informatie.